EFRÉN LÓPEZ

Pàgina Web Oficial

Noticies     Present     Futur     Passat     Biografia     Discografia     Imatges     Àudio     Partitures     Vídeo     Premsa     Ràdio     Instruments     Documents     Enllaços     Contacte

 


EVDUSIN


   Evdusin és un acte ritual amb músics, cor, teatre i poesia de l'antiga Grècia (Alkeos, Safos, etc.) amb música basada en els modes grecs antics i en les tradicions del Mar Negre i de l'illa de Kàrpathos interpretat per l'Ensemble Evdusin.

 

   El cor canta, dansa i interpreta a la manera de l'antiga tragèdia grega: Poesia (declamació), Música (cant) i Ritme (dansa). La composició comença amb l'Himne a Apol·lo d'Orfeus, culmina amb les Danses Pírriques i finalitza amb un text d'Euripides.

   L'espectacle, en el qual participen fins a 15 persones de tota Europa entre músics i cor femení, està compost i dirigit pel lirari Pantelis Pavlidis, que va participar en el darrer CD de l'Ham de Foc, "Cor de Porc" i en la música de l'obra "Tirant i Carmesina", de la companyia Visitants i composta per Efrén López.

 

   Pantelis Pavlidis va nàixer a Serres (nord de Grècia) en 1959. Va ser introduït en el món de la lyra de Pontos pel seu avi, qui provenia d'aquella regió (Pontos és la denominació grega per a la zona del Mar Negre, d'on milions d'helenòfons van ser expulsats pels turcs durant el s. XX, anant a para a l'actual Grècia). Als trenta anys, Pantelis arriba a l'illa de Karpathos, on queda fascinat per la seua música tradicional i en especial per la modalitat de lyra que allà es fa servir, i s'introdueix en l'escena local prenent part en diferents festivals dedicats a la lyra.

Ha format part de diversos grups com a compositor, col·laborador, cantant o intèrpret de lyra: Armos Ensemble, Mesogii, L'Ham de Foc, Panas...


Músics


 

IRINI BAKALOPOULOU

arpa

PANTELIS PAVLIDIS

lyres de Pontos i Karpathos, cant

XANTHOULA DAKOVANOU

cant

EFRÉN LÓPEZ

viola de roda, tar, rabab, santur

PAN KAPERNEKA

cant, aulos


Audio


Amorgiani

Karpathiotika

Myrtate

Anathema


Imatges


Imatges de representacions d'Evdusin

 


 

TORNAR A PÀGINA PRINCIPAL