EFRÉN LÓPEZ

Pàgina Web Oficial

Noticies     Present     Futur     Passat     Biografia     Discografia     Imatges     Àudio     Partitures     Vídeo     Premsa     Ràdio     Instruments     Documents     Enllaços     Contacte

 


EFRÉN LÓPEZ I ROBERT CASES


 

 

Qui diria que la barreja de dos llenguatges musicals aparentment tan distants entre sí com el modal de l'Orient Mitjà i el polifònic europeu podria donar com a resultat una unió completament natural i amb una identitat quasi pròpia? Les interminables i ornamentades melodies de l’ud turc, el tar azerí o el rabab afganés troben en els acords de la tiorba italiana i la guitarra barroca un suport que els proporciona vigor i contundència, de la mateixa manera que les danses barroques s’amaren d'allò imaginatiu i imprevisible dels modes orientals.

El programa que interpretem consisteix en arranjaments a partir de repertori popular de diverses tradicions de l'Orient Mitjà (Turquia, Afganistan, Azerbaijan...), d'obres del barroc europeu a més de composicions originals, incloent-ne danses, preludis i improvisacions.

 


Músics


 

EFRÉN LÓPEZ

ud, tar, rabab

Ha estudiat viola de roda amb Maurizzio Martinotti, Pascal Lafeuvre i Nigel Eaton; música índia amb A. Chackrabakhti i Sazed Ul Alam; música afganesa amb Daud Khan i Ustad M. Rahim Khushnawaz; música turca amb Yurdal Tokcan, Göksel Baktagir, Erkan Oğur, Erdal Erzincan, Necati Çelik, Ross Daly, Mehmet Erenler i Erol Parlak. Com a intèrpret i dins el marc de la música antiga i d'arrel ha col.laborat amb Evo, Capella de Ministrers, Via Artis Konsort, Aman Aman, Oni Wytars, Ex Silentio, Joi de Trobar, L'Ham de Foc, Sabir, Ross Daly, Sabà, Daud Khan Ensemble, Maria del Mar Bonet... És fundador dels grups L'Ham de Foc, Aman Aman, Sabir i Evo. Amb aquestes formacions ha actuat en festivals a Espanya, Portugal, França, Bèlgica, Holanda, Luxemburg, Noruega, Dinamarca, Islàndia, Suècia, Alemanya, Àustria, Itàlia, Malta, Grècia, Turquia, Croàcia, Noruega, Polònia, Marroc, Tunísia, Egipte, Puerto Rico i Xina i ha participat en l'enregistrament de més de 50 discs com a intèrpret, compositor, productor i arranjador. Ha impartit seminaris sobre música modal en el centre “Labyrinthos” (Creta) i al centre Khatawat de Forli (Itàlia).

 

 

ROBERT CASES

tiorba, guitarra barroca

Cursa estudis de guitarra al Conservatori de València i de música antiga als Conservatorium van Amsterdam i Koninklijk Conservatorium de l’Aia. Ha realitzat cursos de perfeccionament amb Ricardo Gallén, David Russell, Roberto Ausell, Manuel Barrueco, Hopkinson Smith o Eduardo Egüez, entre d’altres. És component del grup especialitzat en música barroca Allegoria Ensemble. Ha col.laborat amb agrupacions com Kinderkoor Academie Nederland, COQU Ensemble, Grup Ricercare, la Nederlandse Bachvereniging, Victoria Musicae, l’Harmonia del Parnàs, Almodí Cor de Cambra o Amystis. Ha tocat en grans produccions com l`òpera "Agrippina" de G.F.Handel sota la direcció de H.Schwartzman i M.Chance, l'oratori "David" de A.Conti sota la direcció de A.Curtis o a l’estrena mundial de l’òpera “El triunfo del Amor” sota la direcció de M.R.Montagut. Realitza una intensa tasca de difusió i divulgació de la música barroca impartint seminaris i cursos especialitzats a festivals de música, a l’Universitat de València i a l’Universitat d’Extremadura.

 

 

Imatges


 

(fotos: Jesús Morcillo)


 

TORNAR A PÀGINA PRINCIPAL