EFRÉN LÓPEZ

Pàgina Web Oficial

Noticies     Present     Futur     Passat     Biografia     Discografia     Imatges     Àudio     Partitures     Vídeo     Premsa     Ràdio     Instruments     Documents     Enllaços     Contacte

 


EFRÉN LÓPEZ - EL FILL DEL LLOP


 

 

Porte 15 anys trepitjant els escenaris de mig món amb alguns dels projectes més reeixits i innovadors de la música d'inspiració tradicional dels dos extrems de la Mediterrània: l'occidental (L'Ham de Foc, Evo, Carles Dénia, Maria del mar Bonet, Pep Gimeno "Botifarra", Miquel Gil, Luigi Cinque, Elena Ledda...) i l'oriental (Ross Daly & Labyrinth, Stelios Petrakis, Trio Petrakis/López/Chemirani, Kelly Thoma, Göksel Baktagir, Zohar Fresco...). Col·labore també amb artistes de l'Iran (Sima Bina, Siamak Aghaei, Pedram Khavarzamini...), Afganistan (Daud Khan Ensemble, Zohreh Jooya...) i europeus dedicats a la música antiga i d'arrel (Capella de Ministrers, Oni Wytars, Al Andalus Project, Via Artis Konsort, Faun, Ex Silentio, Estampie...).

Després de tot aquest temps posant la meua experiència al servei de tants músics en produccions, enregistraments i concerts, potser ha arribat l'hora de parlar amb veu 100% pròpia i compartir la meua visió del que és la música. Encara que he sigut fundador i compositor d'alguns dels grups abans esmentats, ara vull anar més enllà i presentar el meu primer projecte en solitari, en el qual sóc responsable de cadascun dels detalls, i intente reflectir la meua imatge de com hauria de ser la música i el seu negoci en el meu món ideal.

Per acompanyar-me en aquesta aventura no he escollit músics mercenaris ni superestrelles arxiconegudes, simplement amics que viuen la música amb la passió, bogeria, compromís i dedicació amb què ho faig jo, si no més. A més a més toquen de meravella!

Tots sis plegats presentem un programa basat en les meues composicions instrumentals dels últims anys. El conjunt d'aquestes melodies, sense proposar-m'ho en un principi, ha acabat dibuixant amb tot detall un reflex de la boja i enrevessada senda artística, vital i filosòfica que vaig emprendre fa ja un temps. A través de diverses etapes d'estudi en profunditat —música medieval, grega, turca i afgana— al costat de mestres que avui dia són els meus amics, aquest camí m'ha portat a ser qui sóc hui en dia, i a defensar els ideals com a músic i ésser humà que aquestes composicions tracten d'expressar.

En aquestos moments estem acabant d'enllestir "El fill del llop", el treball discogràfic que reunirà totes aquestes composicions, i que vorà la lluny en breu. Vos mantindrem informats!


Músics


 

 

EFRÉN LÓPEZ

rabab, ud, guitarra sense trasts, viola de roda, bulgari, kopuz, laouto cretenc, meydan sazı, santur, nafir

Fundador dels grups Evo, Trio Petrakis/López/Chemirani, L'Ham de Foc, Aman Aman, i col·laborador en molts altres dins de la música antiga i d'arrel (Ross Daly, Göksel Baktagir, Oni Wytars, Daud Khan, Sima Bina...). S'aproxima al repertori medieval i tradicional des de l'estudi de les músiques modals de la mà de grans mestres de Grècia, Turquia i Afganistan (Ross Daly, Necati Çelik, Erol Parlak, Daud Khan, Mohammed Rahim Khusnawaz, Yurdal Tokcan...). Ha actuat a reconeguts festivals de tota Europa, nord d'Àfrica, Xina i Amèrica, participant a més en l'enregistrament de més de 60 CD's.

 

ISABEL MARTÍN

veu, bendir, pandero quadrat, pandereta, davul

Atreta per la cultura popular des de ben petita, comença estudiant cant i percussió ibèrica amb Vanesa Muela, Eliseo Parra i Mónica de Nut. Més tard, al Centre Labyrinthos de Creta s'aproxima a les tècniques de cant búlgar i turco amb Tsvetanka Varimezova i Mercan Erzincan. En percussió es forma amb Zohar Fresco i Vasilis Sarikis, i en música modal amb Efrén López, Christos Barbas i Christos Kanellos. En 2008 funda junt amb Carlos Ramírez el grup Milo ke Mandarini, amb el qual ha participat en alguns dels festivals folk més importants de la península.

 

MIRIAM ENCINAS

dilruba, viella, cura sazı, bendir, pandero de Peñaparda, culleres

Nascuda al si d'una família catalana de músics, des de ben petita se submergeix en el món de la música popular i medieval formant part dels los grups Els Trobadors i L'Arc en el Cel. Més tard inicia els seus estudis acadèmics de flauta de bec amb Sara Parés, i de percussió en música antiga amb Pedro Estevan. Alguns dels grups amb els que ha tingut l'oportunitat de col·laborar tant en concierts com en enregistraments són: Maria Laffitte i Joi de Trobar, Evo, Ross Daly & Labyrinth, Daud Khan Ensemble, Via Artis Konsort, Els Trobadors, L'Ham de Foc, Lídia Pujol i Ensemble l'Albera.

 

CARLOS RAMÍREZ

dutar, ud, cítola baixa, yaylı tanbur, viola de roda, cura sazı, cümbüş saz, bendir

Estudia guitarra clàssica des dels 8 anys. L'any 2004 resideix en Creta (Grècia), on s'interessa per la música i cultura d'aquesta illa. Des de llavors hi ha viatjat en innombrables ocasions, estudiant bağlama al costat clases del turc Erdal Erzincan, yaylı tanbur amb Evgenios Voulgaris, teoria del makam turc amb Ross Daly, composició en música modal amb Efrén López i percussió amb Zohar Fresco. En 2008 crea junt amb Isabel Martín el duet Milo ke Mandarini, amb el qual ha participat en alguns dels festivals folk més importants de la península.

 

ALEXANDRE GUITART

rabab, kopuz, bulgarí, tanbur, cura sazı, bendir, tavil, pandero de Peñaparda

Barcelona 1980. És membre de Residual Gurus, companyia músico-teatral que com a eix central utlitza la percussió, el cant i el reciclatge d'objectes amb finalitats sonores. Amb ells gira per tot el món actuant en els festivals més importants de l'escena. Músic autodidacta, des de fa uns anys combina l'estudi de percussions amb la guia de professors particulars a Cuba, Iran, Índia o la Xina, amb l'estudi d'instruments de corda com el bağlama, el kopuz, el rubab i el tanbur a Istanbul i Creta. Ha format part de projectes diversos com són Dusminguet, Comediants, o Neila Benbey.

 

CHRISTOS BARBAS

ney

Va estudiar musicologia i etnomusicologia a la Universitat Aristotelio (Tessalònica) i l'Escola d'Estudis Orientals i asiàtics a Londres. Dóna tallers de ney i música modal al centre Labyrinthos de Creta, a la Universitat de Música Popular d'Arta (Grècia), i a la Universitat de Macedònia (Salònica, Grècia). Ha  col·laborat amb alguns dels més grans músics en el camp de la música modal: Ross Daly, Zohar Fresco, Murat Aydemir, Ahmet Erdogdular, L'Ham de Foc, Evgenios Voulgaris, Daud Khan Ensemble... Compon per als seus grups Neda, Magnanimus Trio, Tir Fada, així com música per a dansa, teatre i cinema.


Video


Documental d'avanç del nou CD "El fill del llop"

 

 


En concert al Teatre del Raval, Gandia, 2/11/2014

 

Plaerdemavida Yeşil ördek Abracadabra

 

Bourrées de la Carrasca de la Vaca Mavra froudia Vallsabollera

Àudio


Mostres del nou CD "El fill del llop"

 

 

 

 Kurtoğlu zeybeği (E. López)
 Plaerdemavida (E. López)
 Como al pie del suplicio estuve (El Lebrijano / E. López)
 O γιος του λύκου - O gios tou lykou (E. López / S. Petrakis)
 Aralık (Ferahfezâ) (E. López / M. Segal)
 اسب سنگ / Asbe sangi (E. López)
 Lo boièr - Iria (tradicional Occitana / M. Encinas)
 Vallsabollera (E. López)
 Bourrées de la Carrasca de la Vaca (E. López)
 Azinhaga (E.López)
 Abracadabra (E. López)

En concert al Teatre del Raval, Gandia, 2/11/2014

 

 Mavra froudia (E. López)
 Plaerdemavida (E. López)
 Vallsabollera (E. López)
 Bourrées de la Carrasca de la Vaca (E. López)
 Abracadabra (E. López)
 Yeşil ördek (trad. Turquia)

Premsa


 

 


Imatges


Concerts de presentació, 1, 2 i 7 de novembre de 2014 a Barcelona, Gandia i Ginebra (Suïssa)

 

 

 

 

 


Descàrregues


  

Fitxa tècnica (PDF)

 


Partitures


 

 

Plaerdemavida (línia melòdica)

(Efrén López, El fill del llop, 2015)

Plaerdemavida (guitarres)

(Efrén López, El fill del llop, 2015)

 

 

O gios tou lykou - Ο γιος του λύκου (bulgarí i kopuz)

(Efrén López, El fill del llop, 2015)

Kurtoğlu Zeybeği (bağlama i kopuz)

(Efrén López, El fill del llop, 2015)

 

 

Bourrées de la Carrasca de la Vaca (violes de roda)

(Efrén López, El fill del llop, 2015)

Azinhaga (llaüt i bandúrria)

(Efrén López, El fill del llop, 2015)

 

 

Asbe sangi (ney)

(Efrén López, El fill del llop, 2015)

Aralık (composició en makam Ferahfezâ)

(Efrén López, El fill del llop, 2015)

 

 

Abracadabra (ud)

(Efrén López, El fill del llop, 2015)

Vallsabollera (vielles)

(Efrén López, El fill del llop, 2015)


 

TORNAR A PÀGINA PRINCIPAL