EFRÉN LÓPEZ

Pàgina Web Oficial


INSTRUMENTS


LAVTA (LAUTO DE CONSTANTINOBLE)LAUTO DE CONSTANTINOBLE (LAVTA)

Constructor / Procedència:

Sadettin Sandi (Estambul / Turquia - 2000)

 

Anomenat pels grecs politiko lauto i pels turcs lavta.

Similar al lauto de Creta, però amb cordes de budell (nylon i acer en l’actualitat), cos més petit i afinació la, re, la, re.

És típic d’Àsia Menor i la seua tècnica és similar a la de l’ud amb la diferència que el lauto de Constantinoble té trasts, tot i que aquestos són mòbils per a poder adaptar l’instrument als intervals microtonals dels diferents maqams  (modes).

Actualment no gaudeix de una gran popularitat, però encara es pot escoltar a Grècia i Turquia sonant peces tradicionals d’Àsia Menor i música clàssica otomana.

LAUTO DE CONSTANTINOPLA (LAVTA)

Constructor / Procedencia:

Sadettin Sandi (Estambul / Turquía - 2000)

 

Llamado por los griegos politiko lauto y por los turcos lavta.

Similar al lauto de Creta, pero con cuerdas de tripa (nylon y acero en la actualidad), cuerpo más pequeño y afinación la, re, la, re.

Es típico de Asia Menor y su técnica es similar a la del ud con la diferencia que el lauto de Constantinopla lleva trastes, aunque estos son móviles para poder adaptar el instrumento a los intérvalos microtonales de los diferentes maqams (modos).

Actualmente no goza de una gran popularidad, pero todavía se puede escuchar en Grecia y Turquía tocando piezas tradicionales de Asia Menor y música clásica otomana.  

LAUTO OF CONSTANTINOPLE (LAVTA)


Vídeo


Espacio Ronda (Madrid, 2013)
Mavra froudia / Celles negres

TORNAR A PÀGINA PRINCIPAL